Bewuster Bewegen OEFENTHERAPIE MENSENDIECK
Jouw coach in houding, beweging, bekken(bodem) en slapen.

 Ervaringen

 

 

Gastenboek

26 berichten op 2 pagina's
vrouw 52
17-09-18 10:50:47
Op advies van de GGZ praktijkondersteuner van de huisarts ben ik bij Marleen terecht gekomen. Ik had al vele jaren last van slaapproblemen waardoor ik lastig in slaap kwam en niet goed kon doorslapen. De oorzaak was voornamelijk piekeren en allerlei gedachtes die in bed de revue passeerden, positieve en negatieve.
Marleen heeft mij geleerd om met die piekermomenten om te gaan aan de hand van verschillende oefeningen. Door die oefeningen te gebruiken die het beste bij mij passen slaap ik beter, maar is ook de kwaliteit van de slaap aanzienlijk beter geworden. Daarnaast is Marleen ook als persoon een heel prettige gesprekspartner.
mevrouw 81 jaar
24-05-18 17:34:28
Door een herhaaldelijke, irriterende aandrang tot plassen voelde ik me zeer onzeker. De huisarts verwees mij naar Marleen. Marleen heeft geduld en luistert goed. Ze heeft duidelijk uitgelegd welke toilethouding ik aan moet nemen om mijn blaas goed te kunnen legen. Daarnaast heb ik diverse oefeningen gekregen waardoor ik stevigere bekkenbodemspieren heb gekregen. Ik heb geen irriterende aandrang meer waardoor ik meer ontspannen mijn blaas kan legen. Ik kan mijn plas veel langer ophouden. Zelf had ik weinig vertrouwen in bekkenoefentherapie, maar het resultaat mag er wezen en dit heeft mijn mening over bekkenoefentherapie/­oefentherapie Mensendieck veranderd. Zelfs als je in de 80 bent, hoef je plasproblemen niet te accepteren. Er is wat aan te doen!
Eva 38 jaar
21-03-18 09:02:49
Ik ben, na te zijn gediagnostiseerd met de ziekte van Bechterew, door het LUMC doorverwezen naar Marleen. In eerste instantie was het doel van de therapie om de kwaliteit van mijn houding en beweging te verbeteren. Marleen heeft me veel praktische tips gegeven waar ik met betrekking tot mijn aandoening veel profijt van heb. Daarnaast heeft Marleen me begeleid met het wegwijs maken met de aandoening. Na enige tijd bleek dat het aanvoelen en aangeven van grenzen voor mij een uitdaging is. Marleen heeft me hier heel erg bij geholpen door onder andere de stoplicht-theorie in te voeren. Op het moment dat het stoplicht op oranje staat, heb je de keuze om gas bij te geven of af te remmen. Ook heeft Marleen me begeleid op het gebied van een goede ademhaling en een goede nachtrust. Naast 'gewone' Mensendiecktherapie, kan je dus ook heel goed terecht bij Marleen voor slaapproblemen en problemen met het aanvoelen/aangeven van grenzen. Ik ben enorm blij dat ik in contact ben gekomen met Marleen, haar begeleiding is voor mij van grote waarde!
Jan 55 jaar
13-03-18 22:33:14
Via mijn schoondochter kwam ik bij Marleen terecht voor lage rugklachten. Ik doe lichamelijk zwaar werk en had al jaren met regelmaat last van mijn rug. Van Marleen heb ik oefeningen gekregen die ik nog regelmatig doe. Zelfs tijdens mijn werk doe ik ze. Mijn collega’s worden er gek van als ik weer sta te ‘wiebelen’. Ik ben ervan bewust geworden dat mijn werkhouding niet altijd even gunstig voor mijn rug was. Ik weet nu welke houdingen ik beter aan kan nemen en die nieuwe houdingen (rug recht houden, veel meer mijn benen aan het werk zetten en recht ervoor staan) gaan al vanzelf. Ik ben al een tijd klachtenvrij. Ik kan iedereen oefentherapie Mensendieck aanraden, omdat bewust worden van jouw lichaam heel erg belangrijk is. Ik geef Marleen een 10 met een griffel!
Janneke 37 jaar
05-03-18 11:34:03
Na mijn bevalling had ik enorme last van mijn bekkenbodem. De pijn was echt heftig. Marleen kwam direct aan huis aan mijn kraambed toen ik haar opbelde. Zij stelde goede vragen waardoor het voor haar direct duidelijk werd wat er bij mij speelde. Door haar professionele advies was de grootste pijn binnen een paar dagen weg en ben ik na zes weken al weer het hardlopen aan het oppakken (heel rustig uiteraard).
Marleen kijkt naar het totaalplaatje van mijn leven, een kindje van 18 maanden en een man die fulltime bezig is in een eigen zaak, mijn persoonlijkheid en mijn wensen. Door haar deskundige begeleiding heb ik inzicht gekregen in het functioneren van mijn lijf en ben ik mij bewust wat ik kan doen om mijn lijf in goede vorm te houden.
Marleen is ook lekker direct en een prettig persoon om over de vloer te hebben ook zeker niet onbelangrijk in een bijzondere periode als er net een kindje bij komt.
Marleen is een professionele deskundige die mij door inzicht en bewustwording enorm geholpen heeft, echt een aanrader.
Maria 75 jaar
24-02-18 09:31:05
Via een tip ben ik bij Marleen gekomen voor problemen met een overactieve blaas. Ondanks eerder consult elders, heeft zij mij duidelijk geleerd hoe de blaas te trainen. Ik heb geen last meer en bij volgende problemen is mij nu bekend wat te doen. Met andere vragen over houding stijfheid en beperkte beweegmogelijkheden, ben ik Marleen dankbaar voor haar effectieve adviezen.
Kortom Marleen leert je BEWUSTER BEWEGEN!
Tonen: 5  10   20